AgerpresBacău: Ieşeanca Oana Chiriac, prima câştigătoare a Concursului internaţional de pian ‘Frederic Chopin’

 

Oana Chiriac, elevă la la Colegiul Naţional ”,Octav Băncilă” din Iaşi, a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a Concursului internaţional ”Frederic Chopin”, competiţie deschisă tinerelor talente în arta interpretării la pian.

 Evenimentul a fost organizat în sala de concerte ”,Ateneu” din Bacău de Asociaţia ”Şcoala de pian” din Bacău, în parteneriat cu Filarmonica ”Mihail Jora” şi Primăria municipiului Bacău.


”Toţi concurenţii m-au impresionat, demonstrând nu numai că posedă tehnici de interpretare remarcabile încă de la vârsta adolescenţei ori chiar mai mici, dar şi o sensibilitate ce le conferă şansa de a percepe şi transmite vibrant muzica compusă special pentru acest instrument fabulos care este pianul. Este, cred, un bun început pentru o competiţie ce va atrage din ce în ce mai mulţi tineri performeri”, a declarat pentru AGERPRES Giuliano Mazzoccante, pianist concertist italian, care alături de Tsarina Marinkova, profesor de pian în Amsterdam, Olanda, Verona Maier, conferenţiar universitar doctor la Academia de Muzica din Bucureşti, Mihaela Spiridon, lector universitar doctor la Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi Ioana Stănescu, lector universitar doctor la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi, au compus juriul primei ediţii a Concursului internaţional de la Bacău.

Preşedintele Asociaţiei ”Şcoala de Pian”, Dragoş Lungu, a declarat pentru AGERPRES că prin ”calitatea interpretărilor, dar şi prezenţa numeroasă a publicului şi entuziasmul autorităţilor etalat în organizarea ineditului eveniment din viaţa culturală băcăuană, s-au creat premisele ca acest concurs internaţional să capete amploare în anii următori”. AGERPRES

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *