S-a nascut la data de 25 noiembrie 1982 in Bacau. Incepe studiul pianului la varsta de sapte ani ca elev al Colegiului National de Arta”G.Apostu” din Bacau la clasa de pian a doamnei prof. Gabriela-Cornelia Dumitriu sub indrumarea acesteia. In anul 1997 este absolvent al ciclului primar si gimnazial al Colegiului National de Arta”G.Apostu” ca patru ani mai tarziu 2001 sa devina absolvent al liceului.

De-a lungul celor doisprezece ani petrecuti in Colegiul National de Arta “G.Apostu”, Dragos Lungu participa la diferite recitaluri, auditii, festivitati cat si concursuri nationale si internationale unde obtine rezultate foarte bune care ii completeaza cariera de pianist. Merge intr-o serie de turnee  in tara si in strainatate.

In anul 2001 este admis ca student al Academiei de Muzica “G.Dima” Cluj-Napoca la clasa de pian a doamnei lect.univ.Mihaela Spiridon unde isi imbunatateste calitatile de pianist.

In anul 2003-2004 participa la un curs de perfectionare in Rotterdam-Olanda, unde intra in contact cu mai multi profesori de pian de marca din Conservator si concerteaza in finalul cursului cu orchestra conservatorului unde interpreteaza concertul de pian si orchestra de E.Grieg in la minor.

De lungul facultatii sustine recitaluri de pian in diferite orase din tara. Interpreteaza in compania Filarmonicii “Mihail Jora“ din Bacau concertul pentru pian si orchestra in la minor op.54 nr.1 de Robert Schumann. Isi infinteaza si un trio impreuna cu inca doi colegi de facultate cu care canta in difertite spectacole, recitaluri si auditii.

In anul 2011, isi infiinteaza ONG-ul care ii poarta numele “Scoala de Pian Dragos Lungu”, cu care infiinteaza Concursul International de Pian “Frederic Chopin”, proiect finantat de Primaria Municipiul Bacau si sustinut de Filarmonica “Mihail Jora” din Bacau, Festivalul National pentru Tineret “Folcloru-i din strabuni”, proiect finantat de Consiliul Judetean Bacau si ”Frederic Chopin Piano Masterclass”. Organizeaza din anul 2011, periodic, concerte caritabile, sustinand copiii nevoiasi, cu probleme de sanatate, dar si sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Bacau. Intra in partenerait cu institutiile statului si diferite entitati sociale.

In prezent Dragos Lungu este profesor de pian in cadrul Colegiului National de Arta”G.Apostu” din Bacau unde isi desfasoara activitatea cu elevi de clasele I-XII.

 

IMG_9102 IMG_9093

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *