“Concert Caritabil” la sala Ateneu

Scris de Florentin Radu

 

Asociația “Școala de Pian Dragoș Lungu” din Bacău organizează, în data de 8 decembrie 2012, începând cu ora 18.00, un “Concert Caritabil” la sala Ateneu din Bacău.

Concertul va cuprinde muzică clasică în interpretarea pianistului Dragoș Lungu și a unui grup de elevi de la Colegiul Național de Artă “George Apostu”, dar și muzică ușoară, populară, colinde de Crăciun, dansuri moderne și muzică internațională gen cafe-concert. De la Iași, va veni special pentru acest eveniment caritabil și Ioana Chiriac, o extrem de talentată elevă care a câștigat trofeul în cadrul concursului “Carl Czerny” de la Piatra Neamț. Prețul unui bilet este de doar 10 lei, iar banii colectați din încasări și din sponsorizări vor fi dirijați către compartimentul ATI copii – Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău. Biletele încă mai pot fi achiziționate apelând numărul de telefon 0758.870.722. Asociația “Școala de Pian Dragoș Lungu” este o organizație non-profit, fondată de profesioniști cu scopul principal de a constitui o școală privată de învățământ muzical.

Se dorește cooptarea, promovarea și sprijinirea copiilor și a tinerilor cu dizabilități și nu numai, cu potențial pentru învățarea instrumentului pian, dar și a altor instrumente. Totodată, Asociația își propune și înființarea unei orchestre, a unui cabinet psihologic și a unui cabinet medical în cadrul fundației pentru asigurarea consilierii și îndrumarea copiilor cu dizabilități. Proiectul mai include și construirea unui loc de joacă pentru copiii din cadrul asociației. “Ne dorim ca, prin acest proiect, să putem descoperi și atrage cât mai mulți copii și tineri talentați, dornici să pătrundă în tainele muzicii. Persoanele pe care dorim să le tragem sunt copiii și tinerii cu dizabilități, mai puțin norocoși, decât ceilalți copii, pe care să-i ajutăm să treacă mai ușor peste problemele zilnice prin muzică”, a declarat Mirela Cioran, vicepreședinte al Asociației “Școala de Pian Dragoș Lungu”. (Florentin RADU)

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *